trwa inicjalizacja, prosze czekac... konkursy ..konkurs

czwartek, 8 grudnia 2011

Trochę informacji na temat GMO 

 Praktycznie wszystkie rośliny i zwierzęta, które jemy, są GMO, czylzmodyfikowane genetycznie. Ich DNA zostało zmanipulowane po to, żeby nam bardziej smakowały, dawały więcej energii i były łatwiejsze do zjedzenia. Ten spisek ma już co najmniej kilkadziesiąt lat i nie ma ani jednej żywej osoby, która by nie jadła czegoś zmodyfikowanego. Nawet grzybom nie udało się uniknąć ingerowania w ich DNA. Jedynym elementem niemodyfikowanym są składniki mineralne, takie jak sól kuchenna. Jakim cudem udało im się uniknąć modyfikacji? 

 Sól kuchenna, saletra i soda, w odróżnieniu od takich grzybów, mają ciekawą cechę wspólną — nie posiadają DNA. Przedstawiciele wszystkich sześciu królestw, których zjadamy, owe DNA posiadają. DNA jest substancją chemiczną i prawie wszyscy wiedzą, jak groźnie to brzmi. Ci nieliczni, którzy grozą tego określenia się nie przejmują, to przyrodnicy. No i jeszcze trochę osób myślących. I ci bezmyślni, którzy się niczym nie przejmują.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz